X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rachetele ar putea fi folosite în zboruri către orice punct al Pămîntului (VIDEO)

29 sep. 2017,, 23:00   Ştiinţă şi IT
3523 1

Creatorul SpaceX Elon Musk a prezentat concepţia unei sisteme de transport pentru deplasarea între punctele de destinaţie pe Pămînt cu utilizarea rachetelor returnate și a navelor spațiale.

El a propus să fie utilizată în calitate de transport racheta BER, creată pentru zboruri pe Marte. În prezentarea demonstrată de Elon Musk, se afirmă că o astfel de navă poate transporta pasageri din New-York la Shanghai în 39 de minute.

Durata zborului între oricare două puncte de pe Pămînt va constitui cel mult o oră. Costul biletului, potrivit spuselor lui Musk, nu va depăşi tariful clasei obişnuite a unui avion obişnuit.

Musk a declarat că SpaceX intenţionează să transporte cel puțin două nave de marfă pe Marte pînă în anul 2022. Pe primii colonizatori compania vrea să-i transporte pe planetă pînă în anul 2024. Ei vor iniţia crearea pe Marte a unei baze pentru o şedere îndelungată.


BER va fi, de asemenea, adaptată pentru livrarea navelor la Stația Spațială Internațională și pe Lună.

Despre planurile de a transporta oameni pe Marte creatorul SpaceX Elon Musk a anunţat în septembrie 2016. El a declarat că primii colonizatori ai planetei Marte e puţin probabil să poată reveni pe Pămînt.

În februarie 2017 SpaceX a anunţat despre zboruri pe Lună, care urmau să înceapă în anul 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?