Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia și-a distrus ultimele arme chimice

27 sep. 2017,, 19:00   Externe
2926 1

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia și-a distrus ultimele arme chimice pe care le mai deținea.

Liderul de la Kremlin a criticat Statele Unite pentru că încă mai păstrează astfel de arme, scrie rt.com. „Rusia respectă cu strictețe obligațiile sale internaționale, inclusiv pe cele legate de neproliferarea și reducerea armelor de distrugere în masă”, a subliniat Putin.

„Din punct de vedere istoric, Rusia era unul dintre cei mai mari deținători de arme chimice, dar SUA rămîne una. Din păcate, SUA nu respectă termenul limită pentru eliminarea armelor sale chimice. Aceștia au împins data de trei ori, invocînd o lipsă de finanțare. Acest lucru, sincer, sună ciudat „, a adăugat el.

Criticile lui Putin asupra Statelor Unite au venit după ce un depozit de arme chimice din apropierea satului Kizner, Udmurtia, în Uralii a fiost distrus odată cu ultimele rămășițe ale arsenalului rus.

Președintele rus a declarat că exemplul Rusiei în a-și îndeplini promisiunea privind distrugerea arsenalului chimic, care a fost pe deplin îndeplinită cu mult înainte de termenul inițial, ar trebui să încurajeze și alte națiuni să-i urmeze exemplul.


Rusia a început distrugerea arsenalului de arme chimice în 1996, cu puțin timp înainte de a-și ratifica aderarea la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, supraveghetorul Convenției. La acea vreme, stocul de arme chimice deținut de Rusia se ridica la 40 mii de tone, SUA având o cantitate similară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?