X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un moldovean cîștigător printre 80 de mii de fotografi (FOTO)

23 sep. 2017,, 18:00   Societate
4987 0

Anul curent concursul a întrunit peste 590 de mii de lucrări, expediate de peste 88 mii de fotografi. Principala cîştigătoare a fost Saşa Dudkina, în vîrstă de 19 ani, din Moscova.

Comunitatea fotografilor EyeEm a selectat al patrulea an consecutiv cel mai bun fotograf al anului şi cîştigătorii în cinci categorii: „Arhitectură”, „În aer liber”, „Fotojurnalist”, „Portretist” și „Fotograf de stradă”. De data aceasta concursul de fotografii a depăşit propriile recorduri după numărul de participanţi. El a atras peste 590 de mii de lucrări de la peste 88 de mii de fotografi din toată lumea. Aceasta este de 2,5 ori mai mult decît Sony World Photography Awards, ceea ce face EyeEm Photography Awards cel mai mare concurs de fotografii din lume.

Încă vara juriul a desemnat 100 de finalişti, iar pe 16 septembrie la Berlin, la EyeEm Festival & Awards 2017, au anunţat numele fotografului anului şi cîştigătorii unor categorii. Vă propunem mai jos să luaţi cunoştinţă de lucrările lor.

Principala cîstigatoare, deţinătoare a titlului “Fotograf al anului” este Saşa Dudkina, 19 ani, Moscova.

Saşa Dudkina este fotograf din Moscova, Rusia. Ea fotografiază cu Canon 650D, cîte odată cu iPhone, se consideră un observator, întotdeauna atrage atenție oamenilor și evenimentelor din jurul său. Saşa îşi fotografiază şi prietenii, şi persoane necunoscute. Este inspirată de literatură, muzică, diversitatea naturii şi îndeosebi de oameni.


Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 2Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 4Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 5Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 6Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 7

Cîştigător în categoria “Portretist” – Adeolu Osibodu, 20 de ani, statul Ogun, Nigeria.

Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 9

Fotografia cîştigătoare a fost realizată în Tabăra de ispășire din statul Ogun cu Nikon D5200 cu obiectivul de 18-55 mm.

Osibodu a decis să facă o serie de autoportrete, punîndu-şi hainele bunicului său Amos, care a decedat în anul 2014. Posibil, în căutarea consolării și ca rezultat al strînsei legături cu strămoșul său, el a realizat seria de fotografii “Pierzîndu-l pe Amos”.

Încă cîteva fotografii din această serie:

Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 10Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 11Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 13Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 13Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 14Победители крупнейшего фотоконкурса в мире EyeEm Photography Awards 2017 15

Cîştigător la categoria „Fotojurnalist” – Ramin Mazur, 30 de ani, Chişinău, Republica Moldova

Un cadru din seria lui Ramin Mazur „Procesul”, care documentează montarea spectacolului „Hamlet” în penitenciar.

În Moldova se atestă unul dintre cei mai înalţi indici din Europa la numărul de deţinuţi la un locuitor, inclusiv cel mai înalt indice al condamnaţilor pe termen lung. Pentru a face lumină în problema sistemului penitenciar, Centrul de arte „Coliseum” a montat piesa în cea mai securizată închisoare din ţară. Pe parcursul a cîteva luni deţinuţii au studiat arta măiestriei actoriceşti. Unii dintre ei au stat după gratii mai mult de jumătate din viaţa lor. Prin intermediul acestei montări Mihai Fusu şi Luminiţa Ticu au intenţionat să atragă atenţia asupra condiţiilor de viaţă din ţară, asupra sistemului penitenciar şi, principalul, asupra stereotipurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?