X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Ghimpu și-a amintit de vorbele lui Filat

22 sep. 2017,, 17:00   Politică
9833 5

Afirmația fostului premier Vlad Filat privind cele 600 de dosare penale în care ar figura Dorin Chirtoacă a reapărut în atenția liderului PL, Mihai Ghimpu, acum că nepotul său este vizat într-un nou dosar penal.

El spune că a înțeles la ce s-a referit Filat atunci cînd vorbea despre cele 600 de dosare. „Vă amintiți vorba lui Filat? Că Dorin Chirtoacă are 600 de dosare? Iată, aici este vorba despre 600 de cereri de acordare de apartamente, pentru care trebuia să fie cheltuiți peste 300 de milioane de lei”, a declarat astăzi presei Mihai Ghimpu.

Liderul PL insistă că acest dosar este „cusut cu ață albă”. Procurorii spun că în urma unor hotărîri judecătorești Consiliul municipal Chişinău urma să le dea mai multor persoane locuințe municipale, și că Dorin Chirtoacă ar fi ajuns la o înțelegere cu acestea ca să li se de bani în loc de apartamente.

În consecință, primarul Chirtoacă urmează a fi cercetat penal și pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Acuzatorii spun că edilul nu avea dreptul să-și asume asemenea împuterniciri fără o decizie a Consiliului municipal Chișinău. Mai mult, Primăria era obligată să acorde persoanelor vizate „spațiu locativ cu drept de folosință, și nu bani pentru procurarea unor proprietăți private”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?