Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Creşterea economică a Moldovei, prognozată de autorităţi, FMI şi BM

22 sep. 2017,, 13:40   Economie
3019 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Moldovei şi Fondul Monetar Internațional prognozează o creștere economică în ţara noastră de circa 4%.

Acest lucru a fost comunicat de instituţia de resort a Moldovei, care menţionează că recent Banca Mondială a îmbunătățit prognoza de creștere a economiei Moldovei în anul curent, majorînd prognoza creşterii PIB-ului de la 2,8% la 4%. În acelaşi timp, Institutul Național de Cercetări Economice de pe lîngă Academia de Știinţe a Moldovei prevede o creștere de 4,2%.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a amintit că în primul semestru al anului curent produsul intern brut (PIB) al Moldovei a înregistrat o creștere cu 2,8% față de perioada similară a anului 2016. La creșterea PIB-ului a contribuit creșterea înregistrată în majoritatea activităților economice, inclusiv industrie, informații și comunicații, transporturi, construcții, comerț cu ridicata și cu amănuntul etc. Conform statisticilor, în primul trimestru al anului curent, în comparaţie cu perioada de referinţă a anului trecut, PIB-ul Moldovei a crescut cu 3,1%, iar în cel de-al doilea trimestru - cu 2,5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?