Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Un templu de 2.000 de tone a fost deplasat cu 30 de metri

19 sep. 2017,, 04:00   Externe
2096 0

Clădirea principală a unui templu budist cu o vechime de 135 de ani, aflat în Shanghai, a fost deplasată pe o distanță de 30 de metri pentru a decongestiona acea zonă foarte vizitată din metropola chineză, informează luni AFP.

Mii de persoane se îmbulzesc în fiecare zi pentru a vizita templul, în care se află o statuie din jad a lui Buddha, iar autoritățile doresc să asigure perimetrul și să evite riscul relativ ridicat al declanșării unui incendiu din cauza numeroaselor bețișoare parfumate pe care le ard vizitatorii.

Clădirea principală a templului Sala Mahavira, în greutate de 2.000 de tone, a fost plasată pe șine construite special pentru această operațiune și deplasată încet pentru a elibera mai mult spațiu în zona adiacentă.

Mutarea a fost finalizată duminică la finalul unei operațiuni care a durat două săptămîni.

Statuile care se aflau în pavilionul construit între anii 1918 și 1928, au fost deplasate odată cu pavilionul după ce, în prealabil, au fost luate măsuri pentru protejarea acestora, a precizat Ziarul Poporului, publicația oficială a Partidului Comunist aflat la putere în China.


Muncitorii au întărit fundația clădirii cu ciment înainte de a începe deplasarea.

Operațiunea face parte dintr-o campanie lansată în iulie 2014 pentru a răspunde ''preocupărilor legate de riscul de incendiu și de problemele de securitate publică'', au precizat reprezentanții templului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?