X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În septembrie, vor avea loc aplicaţii internaţionale ale salvatorilor

11 sep. 2017,, 18:50   Societate
1825 0

În curînd, în Moldova vor avea loc aplicaţii internaţionale ale salvatorilor

În perioada 18-21 septembrie, în Moldova vor avea loc aplicaţiile internaţionale EUMOLDEX 2017, la care vor participa echipe de salvatori din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina şi Moldova, dar şi din trei ţări care lucrează în mecanismul protecţiei civile – Cehia, Danemarca şi România.

Aplicaţiile sînt organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor (PPRD East 2).

Aplicaţiile se vor desfăşura în condiţii apropiate de cele reale, iar echipele participante vor locui în condiţii de tabără. Salvatorii se vor confrunta cu dezastre de amploare precum inundaţii, seisme, accidente şi incendii.

Echipele vor lucra în comun şi vor fortifica capacităţile de comunicare şi luare a deciziilor în situaţii de criză majoră. Mai mult, intervenţia acestora va fi monitorizată de un grup de observatori care au menirea de a aprecia conlucrarea statelor.


În total, în perioada desfăşurării exerciţiului, în Moldova se vor afla reprezentanţi din 23 state ale lumii. Ultimele aplicaţii de amploare desfăşurate în Republica Molodva în domeniul gestionării situaţiilor excepţionale au avut loc în 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?