Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Blocurile alimentare din școli, supuse verificărilor. Încălcările depistate (VIDEO)

5 sep. 2017,, 17:20   Capitala
3586 0

O nouă campanie de verificare a blocurilor alimentare din instituțiile de învățămînt general din capitală a fost lansată astăzi, informează NOI.md.

Specialiștii Centrului Național de Sănătate Publică vor merge din școală în școală pentru a verifica dacă elevii sînt hrăniți în mod corespunzător, în ce condiţii se păstrează produsele alimentare, precum și dacă se respectă normele sanitaro-igienice în blocurile alimentare.

O atenție deosebită va fi acordată meniului servit elevilor, a relatat medicul-şef sanitar de stat, Luminiţa Suveică. Primele trei evaluări au scos la iveală cîteva probleme. S-a stabilit că în două din trei instituţii meniul nu prevede fructe proaspete. Totodată, predomină crupele şi pastele făinoase. Specialiştii Centrului de Sănătate au recomandat modificarea meniurilor, cu ajustarea acestora la conţinutul suficient de fructe şi legume proaspete, de sezon, precum şi reducerea cantităţii de făinoase.

Verificările se vor desfăşura timp de o lună în cele circa 160 de instituţii de școli și gimnazii din capitală. Totodată, la unele instituții va fi efectuat un control repetat, pentru a vedea dacă recomandările au fost puse în aplicare.

Menționăm că scandalul din jurul alimentației copiilor în grădinițe și școli a izbucnit la sfîrșitul anului trecut, după ce a ieșit la iveală faptul că mai mulți agenți economici, în complicitate cu unii funcționari publici, livrau produse alterate instituțiilor de învățămînt. Anchetatorii au constatat atunci că licitațiile pentru asigurarea cu produse alimentare a grădinițelor erau trucate. Pe parcursul lunii decembrie 2016 specialiștii CSP au organizat controale și în instituţiile de învăţămînt preşcolar.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?