Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moscova: Nu am impus, am „propus” reducerea personalului diplomatic al SUA

29 aug. 2017,, 19:30   Externe
2972 3

Repreprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova insistă că reducerea numărului de angajați ai ambasadei americane din Rusia nu a fost impusă de Rusia și că decizia s-a luat la inițiativa Departamentului de Stat al SUA.

În luna august, ambasada SUA a suspendat eliberarea vizelor pentru ruși după ce Kremlinul a limitat numărul personalului misiunii diploatice americane. Potrivit lui Zaharova, „nu a fost o impunere“, ci doar o „propunere adresată părții americane“.

„Partea americană este cea care a decis să reducă personalul său. Deloc nu a fost o cerere a Rusiei. Noi am propus, ei au facut ceea ce au facut…“, – a spus Zaharova, citata de RIA „Novosti“, comentand astfel reproșul ambasadorului SUA în Federația Rusă, care a subliniat că complicațiile în obținerea vizelor nu reprezinta o răzbunare a SUA, asa cum prezinta situatia mass-media de propaganda din Rusia, ci rezultatul deciziei guvernului rus.

Amintim, pe 30 iulie, presedintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia va expulza 755 de diplomați americani, precizînd ca decizia a fost luată ca parte a sancțiunilor de răspuns. Numărul diplomaților americani urmeaza sa se reduca la 455 de persoane – același cu cel al personalului ambasadei Rusiei în SUA. În plus, Ministerul rus de Externe a interzis Ambasadei SUA în Rusia sa aiba acces la vila diplomatilor sai din Serebrianîi Bor.

După aceasta, Ambasada SUA din Rusia a anunțat decizia de a suspenda eliberarea vizelor turistice și de afaceri incepand cu 23 august. Aceste măsuri au fost explicate de limitarea capacităților tehnice, după decizia Kremlinului. Ministerul rus al Afacerilor Externe a văzut în aceasta decizie a Statelor Unite o încercare de a organiza o „revoluție colorata” în Rusia.


Cîteva zile mai tîrziu, Ministerul rus al Afacerilor Externe a emis o nouă declarație, în care explică ca suspendarea eliberării vizelor americane pentru ruși este din cauza lipsei de eficiența a personalului misiunii diplomatice americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?