Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a propus seara să cînte pe PMAN - ”Smugleanka”

23 aug. 2017,, 15:10   Politică
3907 5

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, speră că locuitorii republicii îi vor comemora pe cei căzuţi în timpul operaţiunii Iaşi-Chişinău din 1944 şi pe 24 august vor cânta în cor "Smugleanka" în centrul capitalei.

Miercuri, la conferinţa Comitetului Naţional "Victoria", consacrată împlinirii a 73 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, el a spus că "pentru prima dată în ultimii 10 ani evenimentele din această zi se vor desfăşura sub egida preşedintelui".

"Cred că, atunci când vom cânta, vom fi auziţi peste tot: la Guvern, în Parlament, chiar dacă ei nu doresc să audă. Trebuie să-i comemorăm pe soldaţi de dragul copiilor şi nepoţilor noştri, de dragul veteranilor care ne-au dăruit viaţă. Promit să fac tot posibilul pentru aceasta", a spus Dodon.

Potrivit lui, "la evenimentele oficiale de la Chişinău, veteranii operaţiunii Iaşi-Chişinău vor fi decoraţi cu Ordinul Republicii.

"Pentru ca ţara să aibă viitor, este important să nu uităm trecutul, pentru că oponenţii Moldovei bat în istorie, în memoria noastră şi, dacă vom uita vitejia părinţilor noştri, vom deveni şi mai slabi şi vom putea fi şi mai uşor dizolvaţi în diferitele proiecte ale oponenţilor, inclusiv ale unioniştilor. Unii consideră că această zi dezbină societatea, dar data de 24 august este o zi de unire pentru toţi cei care au conştiinţă şi memorie", consideră Preşedintele.

Preşedintele Uniunii Ofiţerilor din Moldova, fostul ministrul al Apărării, Victor Gaiciuc, susţine că, "uitând crimele anilor '40, noi permitem comiterea unor crime noi".

Precizare: Comitetul Coordonator Naţional "Victoria" a fost constituit la 12 martie 2017 pentru a apăra patrimoniul militar al ţării. Peste 25 de organizaţii ale comitetului restabilesc monumentele soldaţilor căzuţi, pentru a-i comemora şi pentru a educa patriotismul în rândul tinerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?