Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Proiectul de termoizolare a clădirilor din Chișinău, în pericol

22 aug. 2017,, 10:32   Capitala
2642 0

Proiectul privind termoizolarea clădirilor din Chișinău trebuia să demareze în luna iunie a acestui an, potrivit promisiunilor primarului Dorin Chirtoacă, actualmente, suspendat din funcție.

Totuși, sîntem deja la finele lunii august, iar proiectul este înghețat.

Șeful Direcției relații publice a Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, susține că nu s-a renunțat la acest proiect și că acesta se va realiza mai tîrziu: „Noi sîntem în întîrziere cu acest proiect. În luna iunie trebuia să fie semnat acordul de finanțare și cu Banca Europeană de Reconstrucții (BEI), dar acest lucru nu a fost făcut din motiv că primarul Dorin Chirtoacă a lipsit de la Primărie, iar viceprimarul Nistor Grozavu nu avea asemenea competențe. Cel mai probabil, acordul de finanțare cu BEI va fi semnat la toamnă”, a spus Vadim Brînzaniuc, abordat telefonic de Realitatea.md

Amintim că Acordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru proiectul de izolare termică a clădirilor din capitală a fost semnat la data de 6 decembrie 2016.

Ulterior, la finele lunii februarie, conducerea Primăriei Chișinău anunța că „primele 22 de clădiri publice ale municipiului Chișinău vor fi izolate termic în perioada iunie-iulie 2017”.


De menționat că valoarea proiectului în prima etapă a implementării este de 25 de milioane de euro: zece milioane credit din partea BERD, zece milioane credit din partea BEI, iar cinci milioane, sub formă de grant din partea Fondului E5P.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?