X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

O noua ipoteză privind decesul lui Michael Jackson

23 iun. 2013,, 03:29   Showbiz
4399 1
Foto: starslife.ru
Michael Jackson nu a dormit timp de 60 de zile, ceea ce l-ar face singura persoană cunoscută din lume care să fi reuşit aşa ceva, susţine un expert pe nume Charles Czeisler, de la şcoala de medicină de la Harvard, care consiliază şi NASA sau CIA. Vedeta ar fi dormit toată această perioadă fără REM (Rapid Eye Movement), ceea ce duce la probleme grave de sănătate şi la moarte, relatează Daily Mail.
Declaraţia a fost făcută în faţa unui juriu care judecă în procesul pe care mama vedetei l-a intentat companiei AEG Live, susţinînd că nu l-a investigat cum trebuie pe doctorul personal al lui Michael, Conrad Murray, şi nu a luat în seamă semnele că sănătatea sa se degrada. Murray a fost condamnat pentru omor din culpă, după ce i-a administrat vedetei o doză fatală de anestezic numit propofol.

Mama vedetei susţine că AEG Live l-a presat pe medic să îl pună pe Michael pe picioare pentru repetiţii, însă compania susţine că medicul a fost angajat personal de Michael, deci nu avea cum să ştie despre ce tratamente administra acesta.

Expertul de la Harvard a declarat în instanţă că nu s-a mai auzit niciodată de un tratament de 60 de zile cu propofol, pentru a trata insomnia. Substanţa nu permite somnul REM şi distruge ciclul normal de somn, însă îi lasă pe cei care o consumă cu senzaţia că sunt odihniţi.

Expertul susţine că lipsa somnului REM ar fi putut duce la moartea lui Michael Jackson, dacă acesta nu ar fi murit de la supradoză. El a spus că testele de laborator pe şobolani au arătat că aceştia au murit după 5 săptămîni fără somn REM.
Oamenii care nu au somn REM pentru perioade lungi de timp devin deprimaţi, paranoici şi suferă de anxietate. Îşi pierd de asemenea echilibrul şi pofta de mîncare şi pot avea reacţii psihice şi fizice de 10 ori mai încete, în timp ce reacţiile emoţionale sunt de 10 ori mai puternice.

Creierul are nevoie de 7-8 ore de somn pentru a repara şi menţine neuronii. Expertul a explicat că asta se întîmplă cînd oamenii dorm – creierul îşi repară celulele, pentru că nu poate produce altele noi.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vîrsta de 50 de ani, după ce a primit o doză de propofol de la doctorul Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare. El contestă sentinţa, spunînd că Michael Jackson a fost responsabil pentru supradoza respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?