Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Angelina Jolie neagă "cruzimea" pentru un film unde au participat copii cambodgieni

31 iul. 2017,, 23:30   Externe
1911 1

Actrița americană Angelina Jolie, acuzată de "cruzime" față de copiii din Cambodgia, a negat cu vehemență că i-ar fi înșelat pe minorii care au participat la audițiile organizate în această țară asiatică pentru a fi distribuiți în noul ei lungmetraj, informează luni BBC.

Vedeta hollywoodiană, care este emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a recrutat mai mulți copii cambodgieni pentru a juca în cel mai recent lungmetraj regizat de ea, "First They Killed My Father", un film despre atrocitățile comise în timpul regimului Khmerilor Roșii din Cambodgia.

Angelina Jolie a acordat de curînd un interviu revistei Vanity Fair în care a vorbit despre acest film și a explicat un joc folosit de echipa de producție a peliculei, ce a constat în a oferi bani unor copii săraci, cărora producătorii le-au luat apoi acele sume.

Interviul a stîrnit indignare în opinia publică americană, iar multe persoane au acuzat-o pe Angelina Jolie că este "o persoană exploatatoare".

În interviul din Vanity Fair, Angelina Jolie a explicat modul în care membrii echipei de producție au vizitat mahalalele și orfelinatele din Cambodgia pentru a găsi actori pentru noul ei film, dezvăluind că producătorii căutau "în special copii care au avut parte de o viață dificilă".


"Copleșită de emoție"

În cadrul acelui joc organizat în timpul audițiilor, copiilor li s-a cerut să fure bani și, apoi, după ce erau prinși, să inventeze o scuză prin care să explice motivul furtului.

"Srey Moch — selectată pentru rolul principal — a fost singurul copil care a privit fix acei bani foarte, foarte mult timp", a dezvăluit Angelina Jolie în acel interviu.

"Atunci cînd a fost obligată să îi înapoieze, a fost copleșită de emoție... Mai tîrziu, cînd a fost întrebată la ce îi trebuiau acei bani, a spus că bunicul ei murise, iar familia ei nu avea suficienți bani pentru o înmormîntare potrivită", a adăugat vedeta americană.

Angelina Jolie, care a regizat acest film produs de platforma online Netflix, a spus că este "fals și supărător" faptul că oamenii au interpretat eronat modul în care ea a descris procesul audițiilor din Cambodgia.

"sînt supărată că un exercițiu simulat de improvizație, realizat pentru o scenă din film, a fost descris în presă ca și cum ar fi fost un scenariu real", a reacționat Angelina Jolie într-o declarație oficială.

"Scopul acestui film este de a atrage atenția asupra ororilor trăite de copii în timpul războiului și de a sprijini lupta de protejare a lor. Sugestia că sume reale de bani au fost luate de la copii în timpul unor audiții este falsă și supărătoare. Aș fi indignată eu însămi dacă s-ar fi întîmplat așa ceva", a adăugat vedeta americană.

"Fiecare măsură a fost luată pentru a asigura siguranța, confortul și bunăstarea copiilor din film, de la audiții, producție și pînă în prezent", a mai spus celebra actriță din Statele Unite.

"Fapte scoase din context"

Controversata relatare făcută de Angelina Jolie procesului de casting a generat indignare în rîndul multor internauți, iar unii dintre utilizatorii rețelelor de socializare au spus că acele audiții au fost "abuzive din punct de vedere emoțional și pline de cruzime".

"Angelina Jolie a mers prea departe", a scris o femeie pe Facebook. "Pentru cineva care își declară constant dragostea față de Cambodgia și copii, ceea ce a făcut ea este o cascadorie bolnavă și depravată. Ce fel de filantroapă este ea?", a adăugat aceeași utilizatoare.

"Abuz asupra copiilor", a afirmat un alt utilizator al rețelei Facebook, care a criticat "metodele autentice" folosite de Jolie în procesul de casting. "Nu mai ești bine primită în lumea mea. Nu ai înțeles că aveai de-a face cu copii care sufereau de sindromul de stres posttraumatic și de sărăcie", a adăugat același utilizator.

Există însă și fani care au sărit în apărarea actriței Angelina Jolie.

"Toate aceste lucruri par să fie scoase din context", a afirmat Nathalie Anderson. "Ea este o filantroapă și cred că nu ar traumatiza niciodată copiii în acest fel", a adăugat ea.

"First They Killed My Father" este cel de-al patrule film regizat de Angelina Jolie și reprezintă prima peliculă pe care artista americană o realizează pentru platforma de streaming Netflix.

Filmul are la bază un volum de memorii scris de o supraviețuitoare a genocidului comis de Khmerii Roșii în Cambodgia și este narat din perspectiva unui copil.

La începutul anului, Angelina Jolie a declarat pentru BBC că speră ca acest lungmetraj să îi ajute pe cambodgieni să vorbească într-un mod mai deschis despre acea perioadă traumatizantă din viețile lor.

Filmul a fost proiectat în februarie în avanpremieră în Cambodgia și va fi proiectat la festivalul Internațional de Film de la Toronto (7 — 17 septembrie). O dată de lansare în cinematografe nu a fost încă anunțată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?