X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

O cîntăreață din Moldova a cucerit Italia. Merge pe urmele Valentinei Naforniță

17 iun. 2013,, 17:20   Showbiz
8140 2
Foto: facebook.com
Diana Ciobanu, o solistă de la Filarmonica Națională din Chișinău, s-a întors acasă de la un concurs prestigios din Italia cu diplome și medalii de aur. Este vorba de competiția ”Chorus Inside” din Chieti, Italia. Moldoveanca a participat la două categorii: muzică clasică și de estradă. Diana a reușit să convingă juriul că este cea mai bună, concurînd cu peste 20 de participanți.

Contactată de NOI.md, tînăra a declarat că este fericită. ”Cînd mergi la un concurs, poți să te întorci acasă cu nimic. Sigur că contează participarea, dar cînd mai vii și cu un premiu, e o fericire, pentru că este o apreciere dată ție și înțelegi că îți este apreciată munca”.

Deși nu a primit vreun premiu bănesc, tînăra spune că se mîndrește cu cele două diplome, cu trofeul și medalia.

Diana Ciobanu are 30 de ani și face artă de la 5 ani. A absolvit liceul de muzică ”Ciprian Porumbescu”, secția Pian și Dirijat coral”, apoi a făcut canto academic la conservator. Anterior, Diana Ciobanu a luat locul I la un concurs din Ternopol, Ucraina, și locul III la un concurs din Kiev.

O altă moldoveancă care a cucerit Europa este Valentina Naforniță. Aceasta este cunoscută pentru premiul ”BBC Cadiff Singer of the World”, pe care l-a cîștigat în 2011.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?