X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un politician cere eliminarea tarifelor de roaming pentru cetățenii din R. Moldova

25 iul. 2017,, 15:40   Politică
2447 1

Vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, a venit cu o solicitare către Ministerul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) şi Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) să vină cu o strategie concretă, îndeplinirea căreia ar rezulta în excluderea tarifelor de roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE, transmite NOI.md

Solicitarea vine, după ce la data de 15 iunie au fost eliminate tarifele de roaming pentru persoanele care călătoresc în spațiul UE.

“Deoarece integrarea europeană se face cu pași concreți, eliminarea tarifelor de roaming ar servi binelui cetățenilor moldoveni, la fel ca și intrarea în vigoare a spațiului aviatic comun, liberalizarea regimului de vize și semnarea acordului de asociere. Din acest motiv am cerut MTIC și ANRCETI să vină cu o strategie concretă, îndeplinirea căreia ar rezulta în excluderea tarifelor de roaming pentru cetățenii R. Moldova care călătoresc în UE” susține vicepreședintele Parlamentului.

Iurie Leancă susține că eliminarea tarifelor roaming ar fi în opinia lui unul dintre cei mai importanți pași care va apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?