X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ce a discutat Candu cu misiunea FMI?

19 iul. 2017,, 13:20   Economie
2002 2

Priorităţile la nivel legislativ în continuarea procesului de asanare a sistemului bancar din Republica Moldova au fost discutate în ajun de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu misiunea de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ben Kelmanson.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Parlamentului, speakerul a dat asigurări că Parlamentul va continua implementarea reformelor pentru asanarea sistemului bancar, conform priorităţilor setate cu partenerii de dezvoltare.

În cadrul discuţiilor el s-a referit la votarea în prima lectură a Legii privind activitatea băncilor, care stabileşte trecerea la principiile BASEL III prin armonizarea cu legislaţia Uniunii Europene.

"O serie de acţiuni pentru modernizarea sectorului bancar sînt prevăzute şi în Planul de acţiuni Parlament-Guvern privind agenda de reforme pentru a doua jumătate a anului 2017", a precizat Candu, care a menţionat şi măsurile întreprinse de autorităţi pentru reducerea poverii fiscale şi creşterea atractivităţii economiei pentru investitorii străini, inclusiv prin reducerea numărului instituţiilor de control şi a actelor permisive necesare pentru dezvoltarea unei afaceri, precum şi prin simplificarea procedurii de raportare a agenţilor economici.

Ben Kelmanson a încurajat autorităţile să continue implementarea reformelor agreate cu partenerii de dezvoltare, precizînd că buna implementare a acestora este crucială pentru dezvoltarea ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?