Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cuplul regal spaniol va efectua prima sa vizită oficială în Marea Britanie

10 iul. 2017,, 22:00   Externe
2842 0

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și soția lui, regina Letizia, vor începe prima lor vizită oficială în Marea Britanie, marți, a anunțat casa regală spaniolă, citată de agenția de presă Xinhua.

Aceasta va fi prima vizită oficială a regelui și reginei Spaniei în Marea Britanie după ce Juan Carlos și regina Sofia au vizitat această țară în urmă cu 31 de ani.

Vizita actualului monarh spaniol a fost plănuită de mult timp, însă a fost amînată de două ori — prima dată pentru că Spania avea în acea perioadă un guvern interimar, iar a doua oară, recent, pentru că premierul britanic Theresa May a cerut organizarea unor alegeri anticipate pe 8 iunie.

Regele și regina Spaniei se vor întîlni mai întîi cu prințul moștenitor al Marii Britanii, Charles, și soția lui, Camilla, la Londra. Apoi, ei vor participa la o recepție oficială alături de regina Elisabeta a II-a și prințul Philip.


Theresa May va fi și ea prezentă la acea recepție. Casa regală britanică a confirmat deja că regele și regina Spaniei vor sosi într-o trăsură trasă de cai.

Regele Felipe al VI-lea va fi prezent și la o ședință comună a celor două camere ale Parlamentului britanic (Camera Comunelor și Camera Lorzilor).

Printre alte momente cheie ale acestei vizite oficiale vor fi o întîlnire a regelui Felipe al VI-lea cu premierul Theresa May și un dineu de gală organizat de primarul Londrei, Sadiq Khan, unde cele două delegații vor discuta despre moartea cetățeanului spaniol Ignacio Echevarria, care a fost ucis în timp ce încerca să ajute un ofițer de poliție britanic pe 3 iunie, în timpul atacului terorist comis pe London Bridge.

Programul vizitei include și o întrunire cu lideri ai comunității de afaceri, în prezența prințului britanic Andrew, duce de York. Regele Felipe al VI-lea va fi însoțit în această vizită oficială de o delegație de aproximativ 100 de reprezentanți ai unor companii spaniole, cu scopul de a explora posibilitățile de afaceri dintre cele două țări, în perioada actualelor negocieri dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie declanșate după votul pentru "Brexit".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?