X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coreea de Nord mai are o șansă de a reveni la masa dialogului

6 iul. 2017,, 19:30   Externe
1552 0

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a afirmat joi în Germania că dialogul cu Coreea de Nord este mai necesar decît oricînd și totodată este nevoie de un tratat de pace care să pună capăt definitiv războiului coreean și care să fie semnat de toate părțile, pentru a asigura instalarea păcii în peninsulă, transmite Reuters.

Într-un discurs susținut la o fundație nonprofit din Berlin, președintele sud-coreean a subliniat că Phenianul a luat o decizie "dezamăgitoare și greșită" de a efectua, marți, un test balistic, iar acum se află în fața ultimei șanse de a face alegerea corectă și de a reveni la masa dialogului.

"Nu vrem colapsul Coreii de Nord și nu urmărim niciun fel de formă de unificare prin absorbirea celeilalte părți. Nu urmărim unificarea cu forța", a adăugat președintele sud-coreean, citat de Reuters și Yonhap.

Moon Jae-in se află în Germania pentru a participa la summitul G20 de la Hamburg.

Phenianul a efectuat în premieră marți o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experți americani, să atingă teritoriul statului american Alaska. Miercuri, Statele Unite au cerut la ONU o creștere a presiunii internaționale asupra Coreei de Nord și au avertizat că, dacă este necesar, sînt pregătite să folosească forța pentru a răspunde amenințării reprezentate de Phenian


Cele două Corei continuă să se afle, tehnic, în stare de război, în baza armistițiului care a pus capăt războiului din 1950-1953, armistițiu semnat de Coreea de Nord, SUA și China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?