X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Vom ține cont de recomandările juridice, nu și de cele politice

5 iul. 2017,, 15:30   Politică
2854 1

Subiectul modificării sistemului electoral a fost discutat astăzi în mod repetat de președintele Igor Dodon cu ambasadorii acreditați la Chișinău, comunică NOI.md.

La întrevedere au participat și reprezentanții FMI, OSCE, CoE, PNUD. Demnitarul a precizat că optează pentru introducerea votului mixt, indiferent de recomandări.

„Colegii mei vor susține în Parlament proiectul, avînd la bază criteriile pe care le-am propus, indiferent de orice interpretări și recomandări. Probabil că se va ține cont de unele sugestii cu caracter juridic ale Comisiei de la Veneția, dar nu și de cele cu caracter politic”, a declarat Dodon.

Printre alte subiecte abordate este și reforma Guvernului, pe care șeful statului spune că o susține; situația din Chișinău, referendumul privind demisia primarului Dorin Chirtoacă.

O atenție aparte a fost acordată problematicii transnistrene. Șeful statului i-a asigurat pe diplomații străini că dialogul la nivel de experți continuă. „Am informat că astăzi consilierii mei Vasile Șova și Artur Gimeniuc vor întreprinde o vizită la Moscova pentru a discuta acest subiect”, a menționat Dodon.


În ceea ce privește asistența financiară acordată de UE, președintele a insistat ca acești bani să fie alocați „în exclusivitate pentru realizarea reformelor, și în niciun caz să nu poarte caracter geopolitic”.

În alt context, Dodon a vorbit despre necesitatea de a urgenta adoptarea legilor cu privire la statutul Găgăuziei, poziție susținută și de ambasadori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?