Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vlah: Niciun spital din Găgăuzia nu va fi închis

28 iun. 2017,, 18:00   Politică
2084 4

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, dă asigurări că în regiune nu vor fi închise spitalele și menționeză că în ultimii ani, pe teritoriul autonomiei Găgăuze, s-a dus o politică contructivă de mdernizare a spitalelor.

„În ultimii ani, Comitetul Executiv al Găgăuzia, împreună cu corpul parlamentar, a urmărit o politică consecventă de modernizare, tehnică şi de capacitate a spitale din districtul central din Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcănești.

În sistemul de sănătate al regiunii au fost investite zeci de milioane atît din buget, cît și din granturi. Pe lîngă întreținerea sediului, pritalele au primit și echipamente scumpe de la partenerii internaționali de dezvoltare.

În ciuda reformei în curs a sistemului de sănătate la nivel naţional, toate spitalele din regiune vor continua să ofere servicii medicale ca în trecut”, a scris Vlah pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA menționează că 19 spitale noi vor fi instituite în următorii şapte ani. Este vorba despre 11 instituții medicale spitalicești regionale, patru – centrale, trei – specializate și un spital universitar, care se vor subordona Ministerului Sănătății. Măsura este inclusă în proiectul „Reforma spitalelor din Republica Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?