X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Radioamatorii Moldoveni s-au prezentat cu succes la Campionatul Balcanic la telegrafie-viteză

5 iun. 2013,, 18:41   Societate
4413 1
Foto: youtube.com
Radioamatorii moldoveni s-au prezentat cu succes la Campionatul balcanic la telegrafie-viteză (The First Balkan High Speed Telegraphy Championship), care s-a desfăşurat în perioada 31 mai - 2 iunie 2013 în or. Lovech, Bulgaria.

Conducătorul echipei din Moldova Andrei Ciobanu a menţionat pentru "INFOTAG" că competiţia a fost organizată de Federatia Bulgară de Radioamatorism, la ea participînd 30 sportivi din ţările din regiune.

Moldova a fost a fost reprezentata la categoria Juniori U-16, de echipa Radioclubului "Simion Ciobanu" ER1KSC din or. Durleşti, compusă din trei tineri sportivi ai liceului teoretic Hyperion.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Iulian-Alexandru Schimbator, ER1CAF, elev în clasa a IX-a, care a obţinut medalia de argint. Surpriza anului 2013 a venit din partea Laurei-Andrea Schimbator, ER1LAU, elevă în clasa a VI-a, care a obţinut medalia de bronz. Victor Garbuz, ER1ADN, cel mai tînăr radioamator autorizat din Moldova, s-a poziţionat pe locul 5 în clasamentul general al Campionatului.

Antrenorul echipei, Valentin Ciribas, ER1AU, radioamator categoria A (avansat), este mulţumit de rezultatele discipolilor săi, considerînd că această victorie reprezintă confirmarea faptului că prin antrenamente sistematice, disciplină şi dedicaţie se pot obţine performanţe de înaltă calitate.

Andrei Ciobanu şi-a exprimat speranţa că aceste performanţe nu vor fi trecute cu vederea de autorităţile publice şi locale, iar la Campionatul Mondial din septembrie 2013 Radioclubul ER1KSC va avea posibilitatea să delege un lot mai mare de tineri sportivi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?