Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Pompierii bat alarma! Există risc major de incendii

28 iun. 2017,, 10:45   Societate
2348 0

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al MAI atenționează populația despere pericolul producerii incendiilor din cauza temperaturilor ridicate, notează NOI.md.

Potrivit SPCSE, în perioada 25 iunie – 1 iulie curent, pe o parte mare a teritoriului țării temperatura aerului va atinge valori de 33 grade Celsius și mai mult. În această perioadă va crește riscul excepțional de incendiere a fîșiilor forestiere și culturilor agricole.

În acest context pompierii recomandă oamenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita producerea situațiilor excepționale. Specialiștii îndemnă cetățenii să se abțină de la aprinderea resturilor menajere, pentru ca focul să nu se extindă.

În vederea prevenirii cazurilor de insolație, salvatorii au instalat în țară corturi anticaniculă. Doar pe parcursul zilei de ieri, la punctele de reabilitare s-au adresat 1688 de persoane.

La momentul actual, în republică sînt instalate 10 puncte în municipiile Chișinău, Bălți, orașele Căușeni, Orhei și Ungheni. Corturile vor funcționa în zilele cu temperaturi ridicate în intervalul orar 11.00 -18.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?