X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Aproape o treime dintre tineri ar dori să emigreze din Rusia

27 iun. 2017,, 11:39   Externe
1939 1

Aproape o treime dintre tineri (32%) cu vîrsta cuprinsă între 18 și 24 de ani ar dori să emigreze din Rusia. Aceste date au fost obținute de „Levada-Center“ în cadrul sondajului populației din luna mai.

În general, în Rusia sînt mai puține persoane - 15%, dintre care 3% „cu siguranță“ sînt decise să plece, iar 12% - cu o mare „probabilitate“ doresc să trăiască într-o altă țară.

Sociologii au constatat că proporția potențialilor emigranți e maximă în rîndul tinerilor și scade odată cu vîrsta. Astfel, în grupa de vîrstă 25-39 de ani, dorința de a părăsi țara o au 21% dintre respondenți.

Printre cei care nu doresc să plece în străinătate se regăsesc 83% dintre respondenți cu vîrsta de la 40 pînă la 54 de ani, iar 88% - de peste 55 de ani.

Motivul unor astfel de hotărîri în rîndul tinerilor constă în perspectivele obținerii studiilor și viitoarea angajare în străinătate, explică pentru„Kommersant“ președintele Fundației „Migrația secolului XXI“, Veaceslav Postavnin. „Tinerii nu văd perspective, fiind angajați în cîmpul muncii din Rusia, unde nu li se oferă salarii decente și ei nu văd perspective de obținere a studiilor. Nu poate fi exclusă nici simpla dorință de a trăi într-un mediu confortabil“, spune el.


Mai devreme respondenții au numit printre principalele motive care îi constrîng să emigreze condiții mai bune de viață în străinătate (42%), situația economică instabilă din Rusia (41%), dorința de a le oferi copiilor un viitor sigur (28%) și lipsa de protecție în FR de fărădelegile autorităților (17%).

Totodată, cînd au posibilitatea să răspundă concret la întrebarea cu privire la gradul de pregătire „de a pleca peste hotarele fostei URSS pentru ședere permanentă“, doar 1% au spus că „pregătesc documentele“. Alte 2% dintre respondenți spun că „au luat decizia fermă de a pleca“, 7% - la posibila mutare cu traiul. 16% „se gîndesc“ teoretic la acest lucru. 74% nu s-au „gîndit niciodată la asta“.

În primul rînd, din Rusia pleacă persoane cu studii, profesioniști de înaltă calificare, cărora peste hotare li se oferă îmbunătățiri substanțiale ale condițiilor de viață și de muncă. Către sfîrșitul anului 2016 numărul unor astfel de imigranți a ajuns la 1,5 milioane de oameni, a comunicat în ianuarie viceprim-ministrul Olga Golodeț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?