X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Clubul „Avdarma” refuză participarea la Campionatul Moldovei

26 iun. 2017,, 16:50   Sport
2831 2

Administraţia Clubului de tenis „Avdarma” din satul omonim al Găgăuziei a adresat o scrisoare preşedintelui Federaţiei de Tenis din Moldova (FTM), Marina Tauber, în care a informat că sportivii lui refuză să participe la Campionatul de tenis al Moldovei, din cauza „tragerii incorecte la sorţi”.

Drept motiv a servit faptul că, în conformitate cu rezultatele tragerii la sorţi, principalilor jucători le-a revenit să-şi măsoare puterile între ei chiar în primul tur.

Comentînd această decizie a clubului, vicepreşedintele FTM Valeriu Helbet a spus că „principiile trebuie respectate, îndeosebi dacă ele sînt stipulate în regulamentul campionatului”.

„Tragerea la sorţi s-a efectuat în mod deschis, cu invitaţia tuturor cluburilor, inclusiv «Avdarma». Dar reprezentanţii lui, nu se ştie de ce, nu au asistat la tragerea la sorţi. Ordinea tragerii la sorţi este aceeaşi (ca şi la desfăşurarea turneelor internaţionale de tenis)”, a menţionat vicepreşedintele.

Potrivit spuselor lui, în etapele timpurii ale campionatului se vor întîlni cu discipolii aceluiaşi club şi alţi tenismeni, dar conducerea şi antrenorii lor au acceptat rezultatele tragerii la sorți.


„Există cazuri cînd tenismenii moldoveni merg la turnee internaţionale. Şi, din voia sorţii, chiar în primul tur joacă între ei. Nimeni nu vede în aceasta nimic nesportiv. Deoarece anume acestea sînt regulile internaţionale. Şi ele sînt corecte!”, a specificat vicepreşedintele Federaţiei de Tenis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?