X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

MTIC sporeşte concurenţa între furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice

29 mai. 2013,, 09:30   Societate
2542 0
Foto: bizwiz.ro
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a elaborat un proiect de lege orientat spre activizarea concurenţei între furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, proiectul privind "regimul juridic al infrastructurii asociate reţelelor de comunicaţii electronice, construirea şi utilizarea partajată a elementelor de infrastructură asociată" a fost deja expus pentru dezbateri publice.

Autorii documentului remarcă că "în lipsa unei reglementări clare în acest domeniu, fiecare furnizor de reţele/servicii de comunicaţii electronice, şi-a construit propria reţea, aducînd prejudiciu aspectului localităţilor şi investind ineficient mijloace financiare pentru lucrări de dezvoltare a reţelelor proprii".

Autorii acestei legi îşi propun să încurajeze utilizarea în comun a reţelelor de cablu, pilonilor, sistemelor radiante, nişelor şi cutiilor de distribuţie, să asigure accesul nerestricţionat al furnizorilor în clădiri şi o mai bună coordonare a lucrărilor tehnice, să protejeze mediul înconjurător şi să îmbunătăţească aspectul exterior al oraşelor şi satelor din ţară.

Proiectul de lege are drept scop ajustarea cadrului legislativ naţional la Directivele Europene. În opinia specialiştilor din cadrul ministerului de profil, prin aplicarea acestor prevederi se încurajează dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice la nivel naţional, investiţiile în infrastructură şi concurenţa între furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

"Totodată, aplicarea unor principii clare de stabilire a tarifelor pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietăţi, reduce cheltuielile de construire, instalare, înlocuire sau mutare a reţelelor de comunicaţii electronice şi ca urmare scad tarifele pentru consumatori", consideră autorii proiectului de lege.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?