Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Emiratele Arabe Unite îi amenință cu închisoare pe cei care sînt de partea Qatarului

8 iun. 2017,, 22:30   Externe
1707 0

Emiratele Arane Unite a avertizat că orice persoană care își exprimă simpatia pentru Qatar ar putea fi condamnată la ani grei de închisoare, relatează BBC News.

Criza din Golf pare să escaladeze pe zi ce trece. Acum, Emiratale Arabe Unite a avertizat că orice persoană care își exprimă simpatia față de situația din Qatar ar putea fi condamnată la 15 ani de închisoare pentru acest fapt. Oficialii din UAE au afirmat că Doha trebuie să înceteze susținerea grupărilor teroriste, o acuzație pe care Qatar o neagă vehement.

„Acțiuni stricte și ferme vor fi luate împotriva celor care arată simpatie față de Qatar sau împotriva celor care este obiectează față de poziția Emiratelor Arabe Unite, fie prin intermediul rețelelor de socializare, fie prin orice altă formă de exprimare scrisă, vizuală sau verbală”, a declarat procurorul general al Emiratelor Arabe Unite, Hamad Saif al-Shamsi.

Mai multe țări, printre care Arabia Saudită și Egipt, au întrerupt relațiile diplomatice cu regimul de la Doha, luni, iar de atunci situația pare departe de a se detensiona.

Între timp, Turcia și Iran au promis să trimită alimente pe cale aeriană în emirat. Țara are o singură frontieră terestră, cu Arabia Saudită, așa că depinde de importurile de alimente, provenite în special din zona Golfului Persic.


La scurt timp după ce mai multe țări arabe au anunțat că întrerup relațiile diplomatice cu Qatar, oamenii au dat buzna în supermakerturi și au golit rafturile magazinelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?