A fost arestat un mafiot din lista celor 5 cei mai periculoși fugari

A fost arestat un mafiot din lista celor 5 cei mai periculoși fugari

Carabinierii italieni l-au arestat pe unul dintre liderii mafiei calabreze, care a reușit să se ascundă de justiție timp de 23 de ani, chiar și fără a părăsi țara, scrie ziarul La Stampa.


Este vorba despre Giuseppe Giorgi, în vîrstă de 56 de ani, care se număra printre primii cinci cei mai periculoși fugari.

Aflîndu-se în căutare din anul 1994, el trăia liber în comuna sa natală, San Luca. Autoritățile, între timp, credeau că a plecat de multă vreme din țară și se ascunde undeva în Germania. Organele de drept au frecventat în mod repetat casa, unde, după cum se presupunea, se ascundea Giuseppe. Cu toate acestea, el nu a fost niciodată prins, pentru că a reușit să se ascundă într-un buncăr secret echipat în curtea din spate.

Acuzat de crimă, răpire și legături cu grupări criminale internaționale implicate în trafic de droguri, Giuseppe Giorgi riscă aproape 29 de ani de închisoare.

De menționat că numele acestui mafiot și grupul din Calabria cu care fugarul avea legături au figurat în așa-numitele masacre de Crăciun din Italia din 2006, cînd a fost ucisă soția unui un important funcționar dintr-un clan inamic și gardienii ei.

 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load