Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Primul robot-preot din lume (VIDEO)

1 iun. 2017,, 03:01   Ştiinţă şi IT
2817 0

„Iartă-mă, robotule, că am păcătuit!”. Deși pare o glumă, BlessU-2, primul robot-preot din lume, poate binecuvînta credincioșii în cinci limbi, ridică brațele și „emite” lumină din mîini.


BlessU-2 a fost construit de o biserică din Germania pentru o expoziție ce marchează 500 de ani de cînd Martin Luther King a început răspîndirea ideilor reformatoare despre catolicism în Europa, informează cNet.

Robotul își poate mișca sprîncenele și gura și poate afișa o „față serioasă” și una „zîmbitoare”. Credincioșii trebuie să apese pe ecranul touchscreen al „preotului” pentru a alege tipul de rugăciune și a selecta o voce masculină sau feminină. BlessU-2 vorbește germană, engleză, franceză, spaniolă și poloneză și poate chiar printa rugăciunile și binecuvîntările.

„Ideea este să stimulăm dezbaterea și să ne gîndim la viitorul bisericii într-o lume dominată de tehnologie și dispozitive electronice”, spune Volker Rahn de la biserica Evanghelistă Hesse Nassau din Wittenberg. „Și funcționează. Oamenii care trec pe aici sînt curioși, amuzați și interesați”, completează preotul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?