Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PCRM şi-a exprimat protestul în legătură cu expulzarea diplomaţilor ruşi

31 mai. 2017,, 14:00   Politică
2533 4

Partidul Comuniştilor (PCRM) şi-a exprimat "protestul ferm" în legătură cu expulzarea a cinci diplomaţi ruşi din Moldova. Despre aceasta se menţionează într-o Declaraţie a PCRM.

PCRM a calificat acţiunile autorităţilor moldovene faţă de colaboratorii reprezentanţei diplomatice a FR la Chişinău drept "neprietenoase şi provocatoare". În opinia partidului, acest "pas revoltător" se înscrie în "urzeala generală a acţiunilor politice externe ale guvernării actuale, îndreptate spre nimicirea relaţiilor cu partenerul strategic - Federaţia Rusă".

"Este revoltător faptul că acest demers fără precedent convine tuturor "partenerilor de la guvernare" - şi Partidului Democrat, şi Partidului Socialiştilor. PDM îşi confirmă renumele de forţă "antirusească", proeuropeană şi prooccidentală, conform logicii geopolitice actuale. PSRM şi aşa-numitul "preşedinte" Dodon obţin posibilităţi suplimentare pentru PR ieftin în calitate de forţă prorusească", se arată în declaraţia comuniştilor.

Autorii documentului afirmă că "guvernarea Partidului Democrat se străduieşte enorm pentru a restabili bunăvoinţa financiară a Comisiei Europene şi a debloca "ajutorul" de 100 mil. euro pentru Republica Moldova".

"Aşa-numitul preşedinte şi lider de facto al PSRM, Igor Dodon, speră că, în cadrul unui nou scandat geopolitic, se va uita înţelegerea lui cu PDM în privinţa modificării Codului electoral. Constatăm cu regret că aşa-numiţilor democraţi şi aşa-numiţilor socialişti le convine dezbinarea societăţii moldoveneşti după principiul geopolitic, care, desigur, va deveni şi mai mare după acest pas scandalos în privinţa diplomaţilor ruşi", se arată în declaraţie.

Comuniştii amintesc că, conform Constituţiei, politica externă a statului este prerogativa preşedintelui ţării.

"Dacă Dodon se consideră preşedinte, atunci demersul antirusesc al guvernării moldoveneşti este şi pe conştiinţa sa. Dodon de numeroase ori a pus umărul şi a păstrat puterea antirusească în Moldova. Astăzi, votînd împreună cu Partidul Democrat de la guvernare pentru sistemul electoral mixt, Dodon îi ajută din nou PDM să se menţină la putere şi după 2018", se menţionează în declaraţia PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?