Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Consilier socialist: Acţiunile lui Ghimpu sabotează activitatea Primăriei Chişinău

30 mai. 2017,, 12:21   Capitala
3426 4

Acţiunile preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sabotează activitatea primăriei Chişinău, susţine consilierul municipal din partea Partidului Socialiştilor, Ion Ceban.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că, "potrivit datelor de care dispune PSRM, Ghimpu i-a convocat pe şefii subdiviziunilor primăriei, precum "Apă-Canal", Salubritate, Regie Transport Electric, Parcul Urban de microbuze, Direcţia învăţămînt şi le-a spus să boicoteze activitatea primăriei şi să participe la proteste în susţinerea lui Dorin Chirtoacă".

Potrivit lui, Mihai Ghimpu se conduce după ideea că "cu cît mai rău va fi în capitală, cu atît va fi mai bine pentru Chirtoacă". El susţine că fracţiunea socialiştilor va face tot posibilul ca primăria să înceapă să activeze cît mai curînd, iar persoanele implicate în boicot vor fi trase la răspundere pentru neglijenţă.

"Presupunem că transferul în arest la domiciliu a primarului Dorin Chirtoacă şi a viceprimarilor este o tentativă mascată a lui Plahotniuc şi Ghimpu de a bloca acest referendum. PL este un partid care pleacă în istorie. Orice încercare de resuscitate a acestui partid nu va prinde. Chirtoacă cu toate păcatele lui trebuie să plece de la Primăria Chişinău pînă la sfîrşitul acestui an",, a spus Ion Ceban.

El a menţionat că grupul de iniţiativă va continua să colecteze semnături, inclusiv în suburbii, pentru a arăta atitudinea reală a cetăţenilor faţă de acţiunile primarului Chişinăului.

Potrivit lui Ceban, pînă la desfăşurarea referendumului, fracţiunea socialiştilor va iniţia consultări cu toţi consilierii, pentru a desemna un primar tehnocrat pe o perioadă de 3-4 luni.

"Nu vedem niciun fel de restricţii juridice pentru aceasta - activitatea primăriei nu trebuie să fie blocată pentru un asemenea termen. Fracţiunea PSRM va insista ca această funcţie să fie ocupată de o persoană apolitică. Să fie o persoană tehnică - din mediul academic sau din mediul economic", a conchis Ceban.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?