X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Caz fără precedent. Autoritățile din Moldova reziliază un contract cu România

29 mai. 2017,, 09:01   Economie
10545 9

Premieră pentru Ministerul Transporturilor. Instituţia a reziliat unul dintre contractele semnate cu firma românească ce repară traseul Chişinău-Giurgiuleşti, iar alte două urmează să fie anulate în scurt timp.

Motivul este nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor de reparaţie, prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an.

În cazul primului contract, constructorul a început lucrările în 2014 şi trebuia să repare 31 de kilometri din şosea. Pînă în prezent au fost realizate doar aproape trei procente din lucrări.

Valoarea contractului este de aproximativ 19 milioane de euro, iar firma va trebui să întoarcă garanția de aproape două milioane de euro. Reprezentanţii Ministerului au început deja pregătirile pentru desfăşurarea unei noi licitaţii.

În cazul celorlalte două contracte lucrările de reparaţie au fost realizate în proporţie de 61 şi, respectiv, 74 la sută. Bugetul total este de aproximativ 40 de milioane de euro, bani oferiţi sub formă de împrumut de Banca Europeană pentru Investiţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?