X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PDM este hotărîtă să adopte legea ce interzice propaganda străină în mass-media

25 mai. 2017,, 13:40   Societate
2731 9

Conducerea Partidului Democrat (PDM) este ferm hotărîtă să adopte legea ce interzice propaganda străină în mass-media.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul stiripesurse.ro.

El a amintit că PDM a introdus această iniţiativă în Parlament încă anul trecut.

"Însă unii dintre partenerii externi ne-au cerut atunci să mai aşteptăm şi am pus-o deoparte. Am promis atunci că vom reveni la ea şi o vom pune în aplicare, pentru că trebuie sa curăţăm spaţiul mediatic de manipulările unor canale ruseşti. Culmea că pînă acum s-au opus acestui demers chiar unii dintre cei care mă acuzau pe mine pentru că unul din posturile TV pe care le-am fondat transmite programe ruseşti. Dar inclusiv acel post va fi afectat de aceste schimbări", a spus liderul PDM.

Potrivit lui, Moldova, la fel ca Ucraina, trebuie să acţioneze din situaţia specială în care se află şi să ia o decizie mai hotărîtă în această privinţă.

"Altfel riscăm sa ajungem ca cetăţenii noştri sa devină victime ale propagandei şi manipulărilor, să fie supuşi unor influenţe ideologice din afara ţării, mai ales în ajunul campaniilor electorale", a spus Plahotniuc.

Preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, şi-a exprimat convingerea că Preşedintele Igor Dodon va fi nevoit să promulge legea privind combaterea propagandei ruse în presa autohtonă, deoarece procedura de promulgare este prevăzută expres în Constituţie.

"Nu ştiam că preşedintelui Dodon îi place dezinformarea şi influenţa presei unor state şi interferenţa în treburile interne ale unui stat. Propaganda şi dezinformarea sînt fenomene cu care luptă mai multe state şi organizaţii. Ne propunem şi noi să luptăm cu acest fenomen. Ceea ce ţine de promulgarea legii, să ajungem să aprobăm legea, după care vom merge potrivit Constituţiei. În momentul în care va fi un prim refuz al preşedintelui, va fi cel de-al doilea vot în Parlament şi promulgarea. Aceste proceduri sînt prevăzute în Constituţie şi nu ţine de dorinţa unei persoane sau alteia", a declarat Candu, comentînd declaraţia lui Dodon precum că va bloca legea ce restricţionează transmiterea canalelor ruseşti, după cum insistă PDM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?