X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Italia: amenzi drastice pentru părinții care refuză să-și vaccineze copiii

22 mai. 2017,, 12:08   Societate
9817 1

De azi înainte, și copiii originarilor din Moldova care au reședință în Italia vor fi supuși obligatoriu vaccinării.


Respectarea acestor proceduri va fi cerută în legătură cu noua lege adoptată în această țară, pe care sînt obligați să o respecte și nativii din țara noastră, comunică bloknot-moldova.md.

În cazul în care copilul nu va fi vaccinat, el nu va putea merge la grădiniță și la școală, iar părinților le va fi aplicată o amendă sau vor fi, în general, lipsiți de drepturile părintești.

Totodată, numărul vaccinărilor obligatorii în Italia pentru copiii de la 0 pînă la 6 ani a crescut de la 4 pînă la 12. Lista include vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, varicelei și meningitei.

„Atunci cînd vor depune documentele la orice instituție de învățămînt, atît cetățenii străini, cît și italienii vor fi obligați să prezinte cartela cu lista tuturor vaccinărilor făcute. În cazul în care va lipsi vreun vaccin, acesta va trebui făcut. În caz de refuz, părinții vor fi pedepsiți. Pedeapsa poate fi aplicată sub formă de amendă de pîna la 7500 de euro sau de privare a drepturilor părintești”, se menționează în presa locală.
1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?