Transnistria stiri: 1440
Preşedintele stiri: 4049

Nicolae Eşanu: Parlamentul este ameninţat de o catastrofă

21 mai. 2013,, 08:56   Societate
8673 2
Foto: saptamina.md
Curtea Constituţională urmează să se pronunţe asupra sesizării Partidului Liberal privind alegerea Lilianei Palihovici în funcţia de preşedinte interimar al Parlamentului. Unii experţii susţin că decizia ar putea avea un impact nefast asupra activităţii legislative.

În acest context, în cadrul emisiunii Fabrika la postul de televiziune Publika, fostul viceministru al Justiţiei, Nicolae Eşanu a afirmat că: "Cu părere de rău, Curtea Constituţională a demonstrat că orice este posibil. Viaţa nu se opreşte acolo unde este un text de lege. Nu există situaţii pentru care să nu se găsească soluţii. Nu există niciun text în Constituţie, care să prevadă modul în care se convoacă Parlamentul. Va fi o catastrofă dacă Curtea Constituţională va spune că în măsura în care nu există o persoană care să convoace Parlamentul, atunci acesta îşi încetează activitatea".

De asemenea, el a subliniat că "nu ne apropiem de soluționarea niciuneia dintre problemele în care își pun speranțele cetățenii, pentru că ceea ce se întîmplă este un regres, iar multe instituții de stat sînt compromise. CS consideră că cele două guverne. Putem ajunge la dezastru. CC a decis. Problema este simplă: fie formarea unei majorități parlamentare, fie alegeri anticipate. Problema evitării alegerilor anticipate este falsă. Sîntem deja în campanie electorală, a rămas să stabilim data".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?