X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Zaharcenko: Kievul pregătește atacuri ecologice în Donbas

18 mai. 2017,, 01:30   Externe
2244 1

Potrivit președintelui Republicii Populare Donețk (RPD), Ucraina ar putea aplica o lovitură, care va afecta nu numai teritoriul republicilor autoproclamate, ci, de asemenea, pământurile Kievului.

Alexandr Zaharcenko a declarat pentru Life, care insistă asupra inspecțiilor specialiștilor-ecologiști din RDP la întreprinderile din Donbass, care se află de cealaltă parte a frontului.

„Deoarece cu ajutorul unei agresiuni militare directe Kievul nu poate să se isprăvească cu noi, nu ne rămîne decît să presupunem și nu fără motive întemeiate că un regim criminal examinează și alte modalități de a provoca daune catastrofale republicii noastre. Una dintre aceste metode fiind atacurile teroriste ecologice. Deținem informații referitor la faptul că asemenea posibilități sînt examinate la Kiev”, a explicat Alexander Zaharcenko.

Potrivit spuselor președintelui RPD, Kievul poate planifica și efectua un dezastru tehnogenic, în rezultatul căruia teritorii mari ale Donbasului ar putea ajunge neprielnice pentru viață.

„Am amintit anterior de Uzina Chimică Constantinovsc. Stocurile de acid sulfuric și clorhidric, plus rezervorul de nămol de la uzină arhiplin, dar și faptul că a fost anunțată procedura de intrare în faliment a uzinei, ar putea deveni un material semnificativ pentru actul ecologic terorist. Mai ales, în cazul în care teroriștii-ecologiști ai regimului criminal de la Kiev contează pe contaminarea aerului și a apelor subterane, atunci prejudiciul va surveni, în mare parte, pe teritoriile noastre”, a adăugat Zaharcenko.


El a menționat, de asemenea, că Kievul, cel mai probabil, nu se va gîndi la consecințele acțiunilor distructive.
„Vor fi afectate teritorii imense, dar cui îi pasă la Kiev? Dacă vor muri sau vor fi forțați să-și părăsească casele, locuitorii din Donbas de partea cealaltă a liniei frontului, Kievul nu se va indispune, oricum. Pentru Kiev sîntem cu toții - dușmani, iar strategia „pămîntului pîrjolit“ Kievul este gata să o pună în aplicare în întregul Donbas”, a rezumat șeful RPD.

Vă reamintim că în aceste zile are loc la Donețk Forumul Ecologic, dedicat problemelor și riscurilor mediului, la care participă și celebrul om de știință, academicianul Academiei de Științe a FR Mihail Zalihanov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?