X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

CC: Demiterile lui Moldovanu, Șalaru și Cebanu NECONSTITUȚIONALE

18 mai. 2013,, 16:59   Politică
4482 3
Foto: inprofunzime.md
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articlolul din legea privind competențele premierului interimar, prin care i se acordă atribuţii de a înainta propuneri de numire şi eliberare din funcţie a miniştrilor. Curtea Constituțională s-a pronunțat, după ce o sesizare în acest sens a fost depusă de reprezentanții Partidului Liberal.

De asemenea, magistrații au declarat neconstituționale și decretele șefului statului privind revocarea lui Mihai Moldovanu din funcția de viceprim-ministru și a lui Anatolie Șalaru din funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Neconstituțională a fost declarat și hotărîrea Guvernului privind demiterea șefului Agenției de Stat ”Moldsilva”, Ion Cebanu.

Menționăm că, pe 3 mai, PCRM împreună cu PLDM au votat un șir de legi printre care acordarea prim-ministrului interimar atribuţiilor de a înainta propuneri de numire şi eliberare din funcţie a miniştrilor. Ulterior, la sugestia premierului interimar Iurie Leancă, președintele a semnat decretele privind demiterea a doi miniștri liberali. În aceeași zi a fost demis și șeful Agenției de Stat ”Moldsilva”, Ion Cebanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?