Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Companiile rusești ar putea realiza proiecte investiționale în ZEL ”Bălți”

18 mai. 2013,, 14:18   Economie
3891 0
Foto: jurnal.md
Investițiile în Zona Economică Liberă ”Bălți” ar putea prezenta un interes sporit pentru agenții economici din Rusia. O declarație în acest sens a fost făcută de ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, în cadrul vizitei efectuate la Bălți, unde diplomatul rus s-a familiarizat cu potențialul ZEL ”Bălți”.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin a vizitat Institutul de Cercetări Științifice ”Rif-Aquaaparat”, producția căruia, în mare parte, este realizată în Rusia. În cadrul vizitei în capitala de nord ambasadorul rus a avut întrevederi cu conducerea municipiului Bălți, cu care a discutat potențialul de colaborare între Bălți și regiunile din Rusia. Părțile au subliniat că asemenea relații interregionale vor permite agenților economici din cele două țări să stabilească relații directe și, astfel, să extindă cooperarea comercial-economică.

În cadrul întrevederilor Muhametșin a atras atenție asupra creșterii cererii pentru serviciile consulare din partea cetățenilor ruși care locuiesc în partea de nord a Moldovei. În acest context, ambasadorului i-au fost demonstrate un șir de încăperi, unde în perspectivă ar putea fi sediul consulatului Rusiei, care ar oferi servicii consulare cetățenilor din regiunea de nord. Amintim că posibilitatea deschiderii unui consulat rus în Bălți este fixată în protocolul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică din 16 noiembrie 2012.

Farit Muhametșin a avut, de asemenea, o întrevedere cu episcopul de Bălți și Fălești Marchel, oferind în dar cărți ortodoxe pentru copii. În cadrul vizitei colaboratorii secției consulare a Ambasadei Rusiei au oferit consultații la sediul comunității ruse, iar reprezentantul Serviciului Federal pentru relații cu conaționalii aflați peste hotare a vizitat un șir de gimnazii cu predare în limba rusă din Bălți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?