X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Înotătorii moldoveni au revenit cu „aur“ din Bulgaria

11 mai. 2017,, 15:45   Sport
2998 0

Doi membri ai echipei naționale a Moldovei la înot au cîștigat trei medalii de aur la Jocurile Balcanice din Bulgaria.


Rezultate excelente au înregistrat Tatiana Salcuțan și Eugen Paponin. În total echipa noastră a fost reprezentată de șapte sportivi, transmite NOI.md.

Triumfătoare a Jocurilor Balcanice a devenit Tatiana Salcuțan, originară din Tiraspol, care a cîștigat două medalii de aur la distanțele de 100 și 200 de metri, la proba înot spate, precum și a stabilit recordul personal și național pe distanța de 200 de metri stil „fluture“. Organizatorii competițiilor, desfășurate la Sofia, au apreciat rezultatele ei la justa lor valoare, declarîndu-o campioană absolută și înmînîndu-i Cupa Jocurilor Balcanice.

Alt cîștigător al echipei naționale a Moldovei e Eugen Paponin, el a fost cel mai bun la distanța de 100 de metri înot stil bras. Sportivul a luat parte, de asemenea, la competițiile de înot la distanța de 200 m stil liber, ajungînd al cincilea. Sportiva Alina Matrenițcaia la distanța de 400 m stil liber s-a poziționat pe locul nouă, apropiindu-se de împlinirea normativului pentru obținerea titlului de Maestru al Sportului la Înot.

Echipa națională a Moldovei la Jocurile Balcanice a fost reprezentată, de asemenea, de: Dmitri Spetețchi, Nikita Axenti, Sebastian Ceban și Ana Cosmina. În total, la Jocurile Balcanice, au participat 132 de sportivi din 11 țări ale lumii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?