Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Importatorii de vinuri amenință cu plecarea lor masivă din Rusia

11 mai. 2017,, 22:00   Externe
7350 0

Ministerul Finanțelor a anulat reducerile de accize pentru importatorii de vinuri care folosesc indicațiile geografice protejate (IGP) și denumirile de origine controlate (DOC).

Acest lucru ar putea duce la plecarea unei părți majore de companii importatoare de pe piața rusească, scrie joi, 11 mai, „Kommersant”, cu referire la operatorii de piață.

Publicația reamintește că accizele reduse au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016: pentru vinuri liniștite acesta constituie 5 ruble la un litru, pentru cele spumante – 14 ruble.

În aprilie directorul Departamentului politici fiscale și vamale al Ministerului Finanțelor, Alexei Sazanov, a adresat prim-vicedirectorului Serviciului Federal Vamal (SFV), Ruslan Davîdov, o scrisoare în care a explicat că aplicarea cotelor de accize reduse la vinurile liniștite și spumante cu IGP și DOC este posibilă doar pentru produsele fabricate în Rusia.

Potrivit publicației, reprezentanții Serviciului Vamal i-au informat pe importatorii care au beneficiat de înlesniri de la intrarea în vigoare a acestora că ei vor fi nevoiți să plătească diferența sumei de accize pentru perioada trecută. Potrivit estimărilor proprietarului Companiei „Moro” Dmitri Sîrîh, în cazul anulării reducerii de accize de pe piață vor pleca pînă la 80 la sută dintre companiile rusești, în urma falimentării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?