X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În România au fost reluate protestele

4 mai. 2017,, 09:49   Externe
2538 0

Un nou protest a avut loc, miercuri seara, în Piața Victoriei din capitală, cei cîteva sute de manifestanți adunați, fiind nemulțumiți de amendamentele la legea grațierii votat în cursul zilei în Comisia juridică a Senatului.

Protestul a avut loc în fața Palatului Victoria, pe scuarul central din Piața Victoriei, locul unde au avut loc manifestațiile de amploare din luna februarie.

Numărul persoanelor prezente în piață la momentul de vîrf al protestului a fost de peste 500, potrivit unor surse.

Protestarii au scandat lozinci împotriva partidelor din actuala coaliție guvernamentală și împotriva grațierii faptelor de corupție. De asemenea, ei au aprins la unison lanternele de la telefoanele mobile, au fluturat steaguri ale României, SUA, UE și Republicii Moldova.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sînt grațiate fapte săvîrșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvîrșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?