Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procuratura Anticorupție cere ajutorul FBI în cazul „Laundromat”

1 mai. 2017,, 18:29   Societate
4908 5

Procuratura Anticorupție pregătește demersuri către colegii de la FBI pentru a ajuta în identificarea beneficarilor finali în dosarul „Laundromat”.

Declarația a fost făcută de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul unui interviu pentru Deschide.md.

„Pe acest dosar trecem la a doua etapă. Dacă pînă acum Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA au investigat toate acțiunile factorilor din Republica Moldova implicați în această schemă (judecători, bănci comerciale, judecători de instrucție), acum începem investigațiile pe plan extern, lucru care bineînțeles impune colaborări cu multe state. Cînd zic investigații pe plan extern mă refer la tranzacțiile făcute, companii implicate și beneficiarii finali. În acest sens, vă mai pot spune că pregătim demersuri către colegii de la FBI pentru a ne ajuta să identificăm împreună acești beneficari. Or vă amintesc că miliardele respective erau în valută americană ceea ce le permit instituțiilor din SUA să urmărească circuitul lor mult mai simplu. Evident, mizăm și pe receptivitatea colegilor din alte state, dar o apreciere și detalii în acest sens vă vom putea da mai tîrziu. În adresa autorităților ruse nu s-a mai făcut niciun demers.

În al doilea rînd, dați-mi voie să vă amintesc că la prima etapă s-a finalizat urmărirea penală şi a fost expediată în judecată cauza penală de învinuire a 14 actuali şi foşti magistraţi, precum şi a 2 executori judecătoreşti. În cazul a două persoane - un judecător şi un executor judecătoresc - au fost anunţaţi în căutare internaţională, pe numele lor fiind emis mandat de arestare, deoarece se ascund de organul de urmărire penală. La fel a fost trimis în judecată dosarul celor 4 persoane de la BNM, inclusiv a fostului vicepreședinte al instituției. Vă mai spun că s-a avansat semnificativ și pe dosarele persoanelor din conducerea Moldincondbank”, a spus Morari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?