X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

România intenționează să realizeze proiecte investiționale în Moldova

29 apr. 2017,, 16:30   Economie
2871 5

Companiile din România sînt interesate de extinderea cooperării bilaterale cu partenerii din Moldova, inclusiv pe calea realizării proiectelor investiționale în domeniul energeticii, infrastructurii, industriei alimentare și altor ramuri.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, acest lucru a fost declarat de către ministrul Economiei al României, Mihai Tudose, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministru al Economiei al Moldovei, Octavian Calmîc, susținută la Ploiești, județul Prahova (România).

Părțile au discutat aspectele relațiilor comercial-economice dintre Moldova și România, precum și posibilitățile extinderii acestora, în special prin realizarea unor proiecte investiționale comune, participarea la expoziții, forumuri internaționale etc.

Octavian Calmîc a atenționat că România rămîne a fi cel mai important partener al Republicii Moldova, atît la compartimentul realizării proiectelor bilaterale, cît și ca piață de export al mărfurilor și serviciilor autohtone. El a menționat că în 2016 schimburile comerciale dintre cele două țări au depășit volumul de un miliard de euro, acestea, practic, fiind dublate.

Șeful Ministerului Economiei al Moldovei și-a exprimat încrederea că această cifră poate fi și mai mare dacă se va reuși să se eficientizeze la maxim proiectele existente, precum și să se inițieze unele noi, reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În finalul dialogului cei doi miniștri au convenit asupra menținerii unui dialog permanent și direct, care va permite eliminarea mai multor bariere în dezvoltarea relațiilor bilaterale, implementarea proiectelor investiționale, în special celor din sectorul energetic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?