X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon împotriva Zilei Europei

29 apr. 2017,, 10:00   Politică
5859 23

Președintele Igor Dodon a anunţat că va bloca promulgarea hotărîrii Parlamentului privind declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei.

Mai mult, şeful statului a condamnat decizia deputaţilor de a susţine acest proiect.

“Condamn categoric aprobarea deciziei privind declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei. Am de gînd să blochez promulgarea acesteia. În R. Moldova, noi am celebrat și vom celebra Ziua Victoriei. Memoria strămoşilor eroi, are au eliberat lumea de fascism pentru noi e sfîntă”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ziua Victoriei şi Ziua Europei vor fi sărbătorite, în aceeaşi zi, pe 9 mai. Aceasta după ce astăzi Parlamentul a decis ca cele două sărbători să fie marcate concomitent. Iniţiativa legislativă a fost votată în două lecturi de 56 de deputaţi.

De notat că deputaţii socialişti s-au delarat împotrivă a proiectului respetiv. “Considerăm că este un lucru absolut inutil. Sute de mii de cetăţeni, pe 9 mai sărbătoresc Ziua Victoriei, este o bună tradiţie a societăţii, merită să o păstrăm şi să o dezvoltăm”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea în şedinţa Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?