X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon a discutat cu Tapiola divergențele pe care le are cu PDM

20 apr. 2017,, 17:20   Politică
3462 9

Subiectul modificării sistemului electoral a fost abordat astăzi de șeful statului, Igor Dodon, cu șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, notează NOI.md.

În cadrul discuției, demnitarul și-a exprimat dezacordul în legătură cu inițiativa PDM de introducere a votului uninominal.

„Am reiterat poziția că voi face tot posibilul pentru a bloca proiectul propus de Plahotniuc și Partidul Democrat și am solicitat ca acest mesaj să fie transmis la Bruxelles și toate cancelariile statelor Uniunii Europene. Am spus odată în plus că voi întreprinde toate acțiunile ce se impun, dacă se va insista pe proiectul democraților și va fi susținut tacit sau deschis din exterior”, a punctat Dodon.

Oficialul i-a transmis lui Pirkka Tapiola proiectul inițiativei sale, cu privire la implementarea votului mixt. Dodon a reiterat că acest proiect întrunește „toate recomandările structurilor internaționale, solicitările partidelor din țară, propunerile concetățenilor noștri din străinătate, a studenților, proiect care ar pune baza reintegrării politice a Moldovei”.

În prezent proiectul șefului statului este consultat de experții Comisiei de la Veneția. În acest scop, consilierul prezidențial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, efectuează o vizită la Strasbourg. Potrivit lui Dodon, urmează o rundă de consultări cu toate instituțiile internaționale la acest capitol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?