Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

PLDM atenționează cu privire la schemele de la „Poșta Moldovei”

6 apr. 2017,, 13:10   Societate
4020 5

După ce în toamna anului trecut mai mulți deputați au atenționat că „Poșta Moldovei” ar fi implicată în trafic de anabolizante, astăzi PLDM a cerut audierea raportului de alternativă al Parlamentului la acest subiect, notează NOI.md.

Raportul, elaborat de patru deputați, relevă că prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, colete cu substanţe interzise au fost expediate zilnic în SUA, Federația Rusă, precum şi state din UE, în perioada anilor 2008-2016. Deputatul PLDM Grigore Cobzac, cel care a condus comisia parlamentară de anchetă în acest caz, a cerut intervenția promptă a autorităților pentru a stopa fărădelegile.

„Cerem examinarea subiectului în Parlament, pornind de la ilegalitățile grave depistate de comisie, inclusiv cazuri de evaziune fiscală, fals de documente, implicarea în scheme ilegale, nerespectarea angajamentelor internaționale la care Moldova este parte. Comisia s-a ciocnit de mai multe refuzuri din partea instituțiilor de a prezenta informații. S-au adeverit și suspiciunile ce țin de transportarea ilegală, prin intermediul Poștei Moldovei, a anabolizantelor. Datele prezentate în raportul de bază al comisiei sînt manipulatoare”, a menționat astăzi Cobzac.

La rîndul său, deputatul neafiliat Anatolie Zagorodnîi, secretarul comisiei de anchetă pe acest caz, a dezmințit informația prezentată de Cobzac. Zagorodnîi i-a sugerat liberal-democratului să depună probele, dacă le deține, la Procuratura Generală. „Această este viziunea personală a dlui Cobzac. Procuratura Generală să verifice. În caz contrar, manipulați opinia publică. Există un raport votat de majoritatea membrilor comisiei, care trebuie audiat. Despre ce raport de alternativă vorbim?”, a afirmat Zagorodnîi.

În replică, Cobzac a precizat că ambele rapoarte cu privire la activitatea „Poștei Moldovei” au fost semnate de cîte patru deputați, prin urmare, trebuie audiate în ședință plenară. Majoritatea parlamentară nu s-a pronunțat deocamdată în această problemă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?