X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Credibilitatea lui Vlad Filat în societate descrește

24 apr. 2013,, 16:59   Politică
4565 0
Foto: inprofunzime.md
Barometrul Opiniei Publice prezentat astăzi într-o conferință de presă de către Institutul de Politici Publice arată că procentajul cetățenilor care au încredere în personalitatea fostului premier Vlad Filat este în descreștere în prezent cu aproape 10% față de noiembrie anul trecut. ”Este o consecință a scandalurilor politice din ultima perioadă”, a precizat analistul politic Igor Boțan.

Cît privește celelalte personalități de la conducerea țării, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, a specificat că, în urma sondajului, a crescut doar ratingul liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a primarului general de Chișinăului, Dorin Chirtoacă. ”Dorin Chirtoacă a crescut, pentru că nu s-a implicat în aceste scandaluri politice”, a specificat analistul politic Victor Ciobanu.

În cazul liderului PL, Mihai Ghimpu, situația este stabilă. O scădere ușoară la capitolul încrederea societății înregistrează, comparativ cu sondajul anterior, spicherul Parlamentului, Marian Lupu, liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele R.Moldova, Nicolae Timofti.

Totodată, 35% dintre respondenți au menționat că n-au încredere în nici un politician, iar alți 16% n-au dorit să răspundă.

Raportul integral al Barometrului de Opinie Publică - aprilie 2013, îl puteți vedea aici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?