X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin l-a primit la Moscova pe Krasnoselski

22 mar. 2017,, 11:00   Politică
2896 3

Şeful Transnistriei Vadim Krasnoselski s-a întîlnit cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin.


În cadrul negocierilor de la Moscova părţile au examinat procesul reglementării transnistrene şi interacţiunii Transnistriei şi Rusiei în diverse domenii. Rogozin, care este, de asemenea, reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, a fost informat despre încetarea urmăririi penale a zece cetăţeni ai Moldovei, comunică NOI.md.

Vadim Krasnoselski, în timpul întîlnirii cu Dmitri Rogozin, a calificat drept “un gest de bunăvoinţă” încetarea urmăririi penale a zece cetăţeni ai Moldovei, ale căror acţiuni au fost calificate în Transnistria drept încălcări ale legislaţiei locale. Printre cei “graţiaţi” şeful Transnistriei i-a nominalizat pe cîţiva colaboratori ai Poliţiei, care au fost atraşi la răspundere penală de către administraţia din stînga Nistrului. Totodată, el a atras atenţia vicepremierului Rusiei asupra problemei hărțuirii originarilor din Transnistria pe malul drept al Nistrului “din motive politice”.

La întrevedere părțile s-au referit, în special, la “provocările şi pericolele pentru Transnistria” ce ţin de intenţia Moldovei de a institui puncte de control grăniceresc şi vamal din direcţia Ucrainei. Krasnoselski l-a informat pe Rogozin că adoptarea acestor măsuri se va solda cu consecinţe negative pentru economia Transnistriei, precum şi va complica procedura deplasării şi asigurării securităţii în regiune. El a expus poziţia clară a părţii transnistrene vizavi de această chestiune, care constă în “solicitarea de a anula decizia distructivă a Chişinăului”.

Precizăm că şeful Transnistriei a sosit în Rusia pentru a treia oară după alegerea sa în postul de şef al regiunii din stînga Nistrului, în decembrie 2016. În acelaşi timp, Rogozin a fost ultima dată în vizită în Transnistria în octombrie anul trecut, cînd a purtat negocieri cu Chişinăul şi Tiraspolul. Atunci el s-a întîlnit cu vicepremierul și ministrul Economiei al Moldovei Octavian Calmîc, cu fostul şef al Transnistriei Evgheni Şevciuk şi cu Vadim Krasnoselski, care la acel moment era spicher al Sovietului Suprem al Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?