Transnistria stiri: 1440
Preşedintele stiri: 4049

Pictura lui Hitler a fost afișată în cardul unei expoziții (FOTO)

16 mar. 2017,, 11:45   Externe
2722 0

O pictură a lui Adolf Hitler a fost afișată pentru prima oară într-un muzeu de artă din Italia, într-o expoziție cu tema nebuniei, iar părerile sînt împărțite.

Expoziția a fost catalogată de curatorul de artă Vittorio Sgarbi ca una care expune opere de artă de o calitate îndoielnică, iar cuvintele folosite de acesta la adresa picturii lui Hitler sînt destul de dure. Pictura, care ilustrează doi bărbați, unul care stă jos, iar celălalt care se află în picioare, cu un fundal care se extinde în distanță a fost clasificată de Sgrabi cu următoarele cuvinte- „ O operă de căcat, o pictură realizată de un om disperat.”, „Nu observi măreția (în pictură), ci nefericirea. Nu este munca unui dictator, ci aceea a unui nemernic.”, conform rt.com.

Hitler, liderul Germaniei naziste, a aplicat la Academia de Artă din Viena, dar a fost respins de două ori la rând. De asemenea, se zvonește că acesta i-a expus ambasadorului britanic, Neville Henderson, locul principal pe care arta îl juca în viața sa, amintind de dorința sa de a-și încheia viața ca artist, iar nu ca politician.

Aceasta este pentru prima dată cînd una dintre lucrările sale este împrumutată muzeului, de către un colecționar german, pentru a fi expusă în cadrul unei expoziții cu tema „Muzeul nebuniei”. Aceasta include, totodată, lucrările artistului irlandez Francis Bacon și ale artistului spaniol Francisco Goya.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?