X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Fără de anexe la apartamente?

22 apr. 2013,, 17:06   Societate
5915 4
Foto : tv7.md
Construcția anexelor la apartamentele din Chișinău ar putea fi interzisă. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat astăzi subalternilor din domeniu să vină cu o decizie pentru a opri în viitorul apropiat această modalitate de contrucție.

După cîteva vizite prin Europa, Dorin Chirtoacă a revenit acasă cu impresii pozitive vizavi de arhitectura orașelor vizitate. ”Cîte orașe am văzut în aceste două săptămîni, slavă Domnului, n-am văzut nicio anexă. La noi – cîte vrei, chiar pe bulevardul Alecu Russo pe care-l reparăm am văzut că se fac două anexe noi. Cum gestionăm mai departe situația? Trebuie o regulă care să asigure o dezvoltare durabilă a Municipiului Chișinău”, a declarat edilul.

Viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a explicat că problema construcției anexelor își are rădăcina încă în perioada sovietică. ”Anexele au apărut din acea prostie sovietică, cînd la parter nu se făceau balcoane. Se considera că în așa mod hoții nu vor putea intra în case. Fapt care a provocat ulterior construcția de balcoane la primul etaj și geamuri la cele existente. Apoi, în anii 1992-1998, s-au construit anexe neautorizate cine și cum au vrut, fără să se țină cont de limitele balconului”, a precizat Grozavu.

Șeful Direcției arhitectură, Radu Blaj, a spus că, ulterior, ”prin ordinul ministerului, construcția anexelor s-a permis doar pentru apartamentele foarte mici din blocurile de locuit cu cinci etaje. Și doar numai anexe supraetajate sau înșiruite pe toată lungimea parterului”, a precizat Blaj.

În context, edilul a solicitat Direcției arhitectură să prezinte pînă la sfîrșitul săptămînii curente toate certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție pentru a vedea cîte din acestea corespund ordinului ministerului. În cazul unor ilegalități, ar putea fi retrase autorizațiile și demolate construcțiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?