X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Vom contribui la relansarea JOCului de odinioară

25 feb. 2017,, 10:00   Societate
2945 0

Vineri, 24 februarie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întîlnire cu colectivul Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare JOC, notează NOI.md, citînd o postare de pe pagina de facebook a șefului statului.

Vizita a fost efectuată ca urmare a unor discuții purtate de președinte cu maestrul Vladimir Curbet pe 2 februarie.

”Tinerii artiști m-au impresionat prin talentul lor, prin măiestria de interpretare a dansurilor populare, prin dăruirea cu care se consacră meseriei alese.

Acest fapt m-a convins că JOCul continuă să existe și are toate șansele să-și recapete statutul de adevărată capodoperă a patrimoniului nostru național.

În procesul discuțiilor cu artiștii și colaboratorii ansamblului, am identificat un șir de probleme stringente și soluții ale acestora, care vor permite relansarea JOCului de odinioară.

Am decis ca, în cel mai apropiat timp, să identificăm surse pentru reparația edificiului în care își desfășoară activitatea ansamblul.

De asemenea, vor fi stabilite pîrghii pentru a spori motivarea artiștilor și menținerea lor în țară. Voi da indicații ca, pînă la sfîrșitul acestui an, să fie organizat un turneu al ansamblului JOC în Federația Rusă si in alte state.
Sînt sigur, după întîlnirea de astăzi, că această bijuterie a culturii moldovenești are viitor!”, a scris Igor Dodon în pe pagina sa de Facebook.

Ansamblul Academic Naţional de dansuri populare „Joc” din Moldova, a fost fondat la Chişinău pe 23 august 1945. De-a lungul anilor, ansamblul de dansuri a participat la mai mult de şapte mii de concerte, totodată atribuindu-se titlul de Colectiv Emerit al RSSM, iar mai tîrziu ansamblul a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?